23 Haziran 2008 Pazartesi

Zayıflama Çayı "Lida" ya dikkat edin.

Geçen yıl 2 kişinin ölümüne yol açan ve ardından yasaklanan zayıflama hapı Lida, şimdi de çay olarak piyasaya sürüldü. İnternet üzerinden hiçbir izin alınmadan satılan ilaçla ilgili uzmanlar uyarıyor: ASLA KULLANMAYIN.
Meizi adıyla satılan Lida’nın türevi çayın kutusu, internetten 40-50 YTL arasında değişen fiyatlarla alınabiliyor. Günde 900 gram kilo verdirdiği iddia edilen “Meizi”, ‘orjinallida’, ‘bitkiselmucizeler’, ‘lidaturkiye’ gibi sitelerde satılıyor.

ŞİRKETE DAVA AÇILACAK

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, söz konusu ürünle ilgili kendilerine herhangi bir müracaatta bulunulmadığını ve bu ürünün satışına izin vermediklerini söyledi. Bakanlık ayrıca, insan sağlığını tehlikeye sokan şirkete dava açacaklarını açıkladı. Hızla zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından kullanılan ürünün hayati tehlikesi bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar ise doktor kontrolü dışında bitkisel ya da başka tür ilaçların kullanılmaması konusunda uyardı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan İlkoca ise ilacın derhal toplatılması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. İlkoca, “Bilimsel olarak haftada 6.5 kilo verilmesi hiç sağlıklı değil. Biz 1 ayda en fazla 2 kilo verilmesini öneriyoruz. Söz konusu çay bu şekliyle asla kullanılmamalıdır” uyarısında bulundu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cankat Tolunay, “İnsan sağlığını hiçe sayan hatta ölümlere yol açabilecek bu ürünle zayıflanamaz” dedi. Yağ yakımını artırdığı iddia edilen çayın merkezi sinir sistemini tahrip ettiğini belirten Tolunay, “Bu çay tam bir aldatmacadır. Para kazanmak için insan sağlığıyla oynuyorlar” diye konuştu. (Takvim)

0 yorum:

Yorum Gönder