19 Kasım 2012 Pazartesi

Kışın ne yiyorsunuz?

Güçlü bir savunma mekanizmasına sahip olmak için bunları yemeyi ihmal etmeyin.

Kış mevsiminin etkisini iyice göstermeye başladığı şu günlerde hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalık kapıda bekliyor. Bu durumda kış mevsimini sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemini biraz daha güçlendirmek, güçlü bir savunma mekanizmasına sahip vücut için yeterli ve dengeli beslenme yer alıyor.

Kış mevsiminde beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Belma Uyar, özellikle C ve D vitaminine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bol bol sebze, meyve ve haftada en az 2 kere balık tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kış aylarında su alımının da azaldığına dikkat çeken Diyetisyen Belma Uyar, “Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte artık güneşi yaz aylarındaki gibi güzel bir şekilde alamayacağız. Bu da D vitaminini kaliteli bir şekilde alamayacağımız anlamına geliyor. Bunun için D vitaminini besinlerle almamız gerekiyor. Bunu da balıkla sağlayabiliriz.

Haftada bir veya iki kez balık tüketmemiz gerekir kış mevsiminde. Bunun yanında yaz aylarında su tüketimimiz artmakta fakat kış aylarında bunu fazlasıyla düşürmekteyiz. Ancak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu sıvı, su alımı hala aynı devam ediyor.

Bunun için günlük su tüketimimizi de artırmamız gerekiyor. Her zaman olduğu gibi C vitamini diyoruz tabi ki kış beslenmesinde. Bunun da C vitamini hasta olduktan sonra değil de, hasta olmadan önce bağışıklığımız güçlendirmek için almamız gerektiğini düşünüyorum. C vitamini dediğimizde portakal mandalina gibi turunçgiller, yeşillikler, biber tarzındaki, taze sebze meyvelerle C vitaminine ulaşabiliriz” diye konuştu.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise kış ayına özgü sebze ve meyvelerini tercih ettiklerini söylediler.


İHA

0 yorum:

Yorum Gönder