19 Kasım 2012 Pazartesi

Sadece 4 ayda mucize!

Müslim SARIYAR-AHT
4 yılda yetişen mantarı 4 ayda yetiştirdiler
Japonya ve Çin'de yüzyıllardır hastalıkların tedavisinde kullanılan ve kanser hastalıklarında da tek doğal ilaç olarak kabul edilen "ölümsüzlük mantarı" Reishi, Türkiye'de bilgisayar ortamında yetiştirilmeye başlandı. Doğal ortamında 4 yılda yetişen Reishi, bilgisayar sistemiyle nem yaratmak için uygulanan sis sayesinde 4 ayda yetiştiriliyor. Mantar yetiştiricisi Süleyman Oğuzkan, kanser hastalarından büyük talep olduğunu söyledi.

Japonya'da 2 bin yıldır kullanılan ölümsüzlük anlamına gelen "Reishi" ismi ile adlandırılan kırmızı mantar, Türkiye'de Süleyman Oğuzkan'ın kurduğu bilgisayar sistemli üretim merkezinde üretiliyor. Uzak doğuda doğal ortamda çok zor bulunduğu belirtilen Reishi mantarının, yüksek nemli bir ortamda yetiştirilmesi için üretim merkezi Kastamonu'da yüksek nemli bir bölgede bulunuyor.

Üretim merkezinde kurulan özel bir sis sistemi sayesinde 4 yıl gibi uzun sürede yetişen reishi mantarı, bilgisayarın belirlediği oranlarda verilen nem sayesinde 4 ay gibi kısa bir sürede yetişiyor. Japon ve Çin tıbbında kansere karşı en önemli silah olarak gösterilen, Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından kanser hastalığı tedavisinde tek doğal ilaç olarak kabul edildiğini söyleyen Oğuzkan, Reishi mantarını hazmının mümkün olmadığın söyleyerek yetiştirdikten sonra kurutarak çay şeklinde tüketiciye ulaştırdıklarını söyledi. Reishi mantarının 200'den fazla aktif element içerdiğini söyleyen Oğuzkan, reishi mantarının sinir sistemi, boşaltım sistemi, dolaşım sistemi, kaslar ve kemikler, kanser, bronşit, şeker hastalığı tedavisinde kullanıldığını belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder