19 Kasım 2012 Pazartesi

Erkekler tuvaletine özel oyun!

Londra merkezli teknoloji firması Captive Media erkeklerin halka açık tuvaletlerde daha fazla vakit harcamasına neden olacak yeni bir sistem geliştirdi. Pisuvar Eğlence Sistemi isimli bu teknoloji sayesinde erkekler tuvaletini yaparken aynı anda oyun oynayabilecek.

Sözkonusu sistemin çalışma prensibi gayet basit. Pisuvarların üzerine yerleştirilen göz hizasındaki LCD ekranlar normal zamanda reklam gösterirken birisi yaklaştığında bir anda oyun konsoluna dönüşüyor. Yaklaştığınızda ekranda 5 oyun seçeneği çıkıyor. Örneğin bunlardan On the Piste isimli kayak oyununu seçerseniz pisuvarda işinizi görürken hangi yönü hedeflerseniz kayakçınız da o tarafa dönüyor. Veya Artsplash isimli boyama oyununu seçerseniz idrarınızı bir fırça gibi kullanabiliyorsunuz.

Captive Media'dan yapılan açıklamada sistemin sadece eğlence amaçlı olmadığı belirtilerek "Erkekler konsantre olduğunda tuvalette hedefi daha iyi tutturuyor. Oyunlar sayesinde halka açık tuvaletler daha hijyenik bir hale gelecek" dendi.

İngiliz firma bu sistemin patentini 2010 yılında almıştı. Ancak bu ay melek yatırımcılardan 700 bin dolarlık ek kaynak sağladı. Yani yakın zamanda erkekler lokanta tuvaletinde oyun oynama keyfini yaşayabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder