6 Mart 2009 Cuma

Sanal klavye bilmecesi

Online bankacılıkta sanal klavye ile riskleri geride bıraktığınızı mı sanıyorsunuz? Bir daha düşünün

IDC Orta Doğu, Afrika ve Türkiye'nin en prestijli etkinliklerinden biri olan BT Güvenlik Seminer serisi bu yıl "Yeni Ekonomik Çağda Gerçek ve Algıyı Dengelemek" teması ile gerçekleşti. BT güvenliği hakkındaki teknolojiler ve trendlerin ele alındığı seminerde bir konuşma yapan uluslar arası bilgi güvenliği yazılık şirketi Kaspersky Lab Türkiye'nin Genel Müdürü Murat Göçe, "siber saldırılar ve savunma teknolojileri" başlıklı sunumunda siber tehlikenin boyutlarına dikkat çekti. Siber saldırılarının dünya genelinde giderek yaygınlaştığını ve bunun daha da büyüyerek gelişeceğini kaydeden Göçe, siber suçların FBI'ın terörizm ve karşı istihbarat operasyonlarından sonra 3. önceliğe sahip olduğunu belirterek, bu tür suçların bugünlerde en organize olmuş ve yapılanmış eylemler arasında olduğunu söyledi.

Güvenli olarak bilinen sanal klavyeler hakkındaki bilgilerin siber saldırıların gelişmesiyle değiştiğini dile getiren Göçe, "Online bankacılıkta kullanılan sanal klavyeler güvenli değil, kullanıcılar antivirüs programlarındaki sanal klavyeyi kullanarak işlem yapmalı. Hacker'lar antivirüs sistemimizdeki sanal klavyeye girilen şifreleri göremez" dedi.

Hackerların daha çok şantaj, tehdit, özel bilgilerin çalınması, kredi kartı numaraları ve PayPal hesaplarının ele geçirilmesi, reklam yüklenmesi, sanal varlıkların çalınması, spam ve promosyon amaçlı yöntemlerle para kazandıklarını ifade eden Göçe, giderek büyüyen siber tehlikelere karşı internet kullanıcılarının bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Cep telefonları ve güvenlik
Son yıllarda cep telefonuna mesaj veya mail yoluyla gelen zararlı yazılımların, cihazları tamamen kullanılmaz hale getirebileceğini, bu yazılımların, kullanıcı verilerine zarar verebileceğini ve hepsini silebileceğini ifade eden Murat Göçe, telefonların farkına varmadan sürekli mesaj gönderebileceğini, pillerinin tamamen boşalabileceğini, diğer telefon ve bilgisayara bağlandığında bunları etkileyebileceğini anlattı.

Göçe, "Kaspersky Mobile Security programımızı kullanarak çalınan cep telefonunuzu kilitleyebilir ve içindeki özel bilgilerinizi silebilirsiniz. Ayrıca cep telefonlarının uzaktan dinlenmesini de engelliyor. Telefonunuz çalındığında, karşı taraf kendi sim kartını taktığında size bir mesaj gelecektir. 'Şu numaralı telefon beni kullanıyor' diyecektir. Siz de yazılımımız sayesinde karşı tarafa göndereceğiniz mesajla ister özel bilgilerinizi silebilir, isterseniz telefonunuzu kilitleyebilirsiniz. Çalan kişi artık telefonu kullanamaz hale gelecek ve rehberinize, maillerinize ve özel bilgilerinize ulaşamayacaktır dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder