10 Kasım 2008 Pazartesi

Msn'de Az Bilinen Puf Noktalar

Soru: Kendime yeni bir msn adresi actim. Eski MSN adresimdeki kisilerimi yeni msn adresime nasil aktarabilirim?
Cevap: Öncelikle eski MSN adresinizi acin. Sonra MSN Messenger ana penceresinde ust menude Kisiler > Kisi Listeni Kaydet sekmelerine gelin. Kisi listenizi istediginiz dizine kaydettikten sonra yeni MSN adresini acin. Ardindan Kisiler > Dosyadan Kisi Al secenegine tiklayin ve kisi listenizi bulundugu dizinden secin. Kisi listeniz hayirli olsun

Soru: Kisi listemi nasil yedeklerim?
Cevap: Yukarida ki gibi Kisiler > Kisi Listeni Kaydet bolumlerinden listenizi yedekleyebilirsiniz.

Soru: MSN Messenger ana penceresinde ki kisi avatarlari cok buyuk. Bunlari nasil kucultebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinde ust menuden Kisiler > Goruntu Resimlerini Degistir takip ederek gerekli ayari yapabilirsiniz.

Soru: Listemde ki kisileri nasil Cevrimici-Cevrimdisi olarak listeleyebilirim?
Cevap: Messenger ana penceresinde ust menuden Kisiler > Kisileri Sirala > Cevrimici/Cevrimdisi Durumu olarak secerseniz hallolacaktir.

Soru: Coklu bir konferansta tanimadigim kisileri msn adresime nasil ekleyebilirim?
Cevap: Konusma penceresinde Eylemler > Kisileri Ekle dediginizde karsiniza cikacak pencerede eklemek istediginiz kisinin nickini cift tiklatirsaniz eklenecektir.

Soru: Web kameram oldugunu listemdeki kisilerden nasil gizlerim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler penceresine geldiginizde en altta Web kameram oldugunu baskalarinin gormesine izin ver secenegini deaktif etmelisiniz.

Soru: MSN Adresimi her actigimda MSN Today diye bir pencere aciliyor. Bunu nasil onleyebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler penceresinde Genel sekmesine tiklayin. Ardindan Messenger ‘da oturum acildiginda MSN Today’i goruntule secenegini deaktif etmeniz yeterli olacaktir.

Soru: Titresim alimini ve gonderimini nasil engellerim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler penceresinde iletiler sekmesine geldiginizde Titresim gondermeme ve almama izin ver secenegini deaktif etmeniz yeterli olacaktir.

Soru: MSN Messenger’da konusmalarimi herhangi bir eklentiye ihtiyac duymadan nasil kaydederim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler penceresinde iletiler sekmesine geldiginizde altta ki ileti Gecmisi bolumunde Gorusmelerin gecmisini otomatik olarak sakla secenegini aktif etmelisiniz. Gorusmelerin saklandigi yeri alttaki Konusmalarini Bu Klasore Kaydet bolumunden ayarlayabilirsiniz.

Soru:Dosya aliminda dosyalarimin Belgerim > Alinan Dosyalarim dizinine gitmesini istemiyorum. Bunu nasil degistirebilirim
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler ve Dosya Aktarimi sekmesine gelin. Alinan Dosyalari Bu Klasore Kaydet secenegini aktif edin ve hemen altta kullanmak istediginiz dizini secin.
Soru: Beni msn listesnden silen kişileri nasıl görebilrm.
Cevap: MSN Messenger ana penceresinde Araclar > iletiler > Gizlilik sekmelerine tikladiktan sonra karsinizda ki listede sizi silip-silmedigini ogrenmek istediginiz kisinin uzerine ters tiklatin. Eger Sil secenegi aktifse karsi taraf sizi silmis demektir.

Soru-cevap seklinde puf noktalardan bahsettikten sonra aklima gelen birkac puf noktasini da eklemek istiyorum;

{*} MSN Messenger’da size aktarilan dosyalari acmadan once bir antivirus’e taratabilirsiniz. Hemde otomatik olarka. Yapmaniz gereken; MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler ve Dosya Aktarimi sekmesine gelin. Ardindan, Dosyalarda Virus Taramasinda Bu Uygulamayi Kullanin secenegini aktif edin. Aktif ettikten sonra altta Goz at dugmesi ile PC’nizde yuklu antivirus’u Program Files’tan secin. Ardindan size her dosya geldiginde dosya aktarimi biter bitmez antivirus’unuz o dosyayi tariyacaktir. (NOD32 Antivirus’u ile denenmistir)
{*} Cogu kisi bunu bilmez. Kisiler MSN uzerinden karsi tarafa kendi kisisel smileylerini gonderdikleri sirada DOS’tan calistirdiklari bir komutla yada program yardimiyla karsi tarafin IP’sini rahatlikla alabiliyorlar. Kisisel Smiley’leri almamak istiyorsaniz MSN Messenger ana penceresinde Araclar > Secenekler > iletiler sekmelerini takip ettikten sonra Özel ifadeleri Goster secenegini deaktif etmeniz yeterli olacaktir.

0 yorum:

Yorum Gönder