27 Ekim 2014 Pazartesi

Google, Fiber İnterneti Kablosuz Dağıtacak!

İnternet ve yazılım dünyasının popüler markası Google, günümüz teknolojisinin en hızlı internetlerinden fiber altyapısını kablosuz olarak sunmaya hazırlanıyor!

İnternet mecrasında kullanıcılarına sunduğu çeşitli ve birçok hizmetin yanı sıra Android mobil işletim sistemi üzerindeki gelişimleriyle teknoloji gündeminde kalmayı başaran Google, şimdi de internet altyapısına el attı. Ülkemiz de dahil dünyanın en hızlı internet altyapısı Fiber internet, artık Google tarafından kablosuz olarak sağlanacak.

Google, 2014’ün ilk aylarından bu yana ABD’deki belli bölgelerde özel çalışmalar yürüterek, birçok haneye fiber internet altyapısını taşıyordu. Süper Hızlı İnternet unvanıyla internet kullanıcılarının beklentilerini karşılamayı başaran fiber internet hakkında teknoloji gündeminde kablosuz olarak dağıtılacağı haberleri yayılıyordu. Google’dan beklenen cevap net oldu.

FFC’den gelen raporlara göre Google, 5.8 GHz, 24.2 GHz ve 71-86 GHz bant genişliğine sahip 3 farklı kablosuz fiber internet dağıtımına başlayacağını duyurdu. Internet kullanıcılarına 2.4 GHz ve 5 GHz frekanslarında sağlanan standart internet, Google’ın yeni girişimiyle tarih olacak.

2.4 GHz ve 5 GHz internet frekansları Google’ın 5.8 ila 86 GHz arasındaki radyo frekanslarına oranla daha kısa mesafelerde etkili oluyor, yani Google, tek bir verici ile tüm eyaleti kablosuz(Wi-Fi) ağına boğabilecek. Ultra hızlı bağlantı teknolojisi olan Fiber’in kablosuz olarak ne zaman geleceği hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder