24 Şubat 2014 Pazartesi

[MINT] Mintcoin



Mint (nane ve/veya ısırgan otu), ismini çok sık duyduğumuz bir alternatif bitkidir. (Çevirmen notu: Mint ayrıca darphane veya para basılan yer anlamına da geliyor)

Mint işlemi aynı zamanda madencilik anlamına da gelir.
MintCoin hızlı ve enerji tasarrufunu ön planda tutan bir kriptolu paradır

MINT Başlangıç Zamanları

Sydney 6AM (Friday)
Tokyo 4AM (Friday)
Shanghai, Hong Kong 3AM (Friday)
Mumbai 0:30AM (Friday)
Moscow, Dubai 11PM
Cape Town 9PM
Paris, Berlin, Roma, Madrid 8PM
London Thursday, February the 6th 2014 at 7PM GMT
Sao Paulo 5PM
New York 2PM
Los Angeles 11AM


MintCoin (MINT) Hakkında

Mint kreatif ve enerji tasarruflu POW/PoS bir kritpto paradır. PoW olarak bilinene ilk üretilen coinler için daha hızlı bir dağıtım mekanizmasına sahiptir.
5 hafta sonra bu coinler PoS coin olarak hesabınıza transfer ediliyor.

MintCoin ayrıca değişken bir PoS oranına sahiptir. İlk yıl %20 oranda dhaa yüksek ödeme yapacaktır. Her devam eden yıl %5 azalacak 4. yıl sonunda sabit %5 kalacaktır.

İlk 5 hafta saf PoS coin olduğu içim. Yoğun bir şekilde mine edilmesi gerekmez. Bu sayede  diğer coinlere göre daha yüksek bir eneji tasarrufu sağlar.

MintCoin toplamda 70 milyar coine ulaşacaktır. Erken bloklar 100.000 ile 900.000 coin arası rastgele bir ödeme yapacaktır. PoW ödemeleri her hafta değişir ve beş haftabnın sonunda blok başına 1 coin olarak sabitlenecektir.

PoS cüzdanınızda 20 gün coinleri tuttuktan sonra devreye girer. Bu PoS sayesinde %51 saldırısı olarak bilinen olaya karşı bir önlem alınmıştır.

Madencilik yapacaklar için erken dönemde Mintcoin shaibi olmak avantajlıdır.
Yatırımcılık yapacaklar için de MintCoine erken sahip olmak geri dönüşü yüksek olması sağlayabilir. Mintcoin global bir para birimi olmak üzere yola çıkmıştır.

Teknik Özellikler

-Scrypt PoS/PoW

    - 30 saniye blok hedefi
    - 100000 - 900000 coin blok başına verilecektir
    - PoW ödemeleri ilk 5 hafta yarıya inecektir.
    - 5 hafta sonra blok başına 1olarak sabitlenecek
    - Difficulty her blok sonrası değişir (retarget eder)
    - PoS değişkenleri:
        - 1. sene: 20%
        - 2. sene: 15%
        - 3. sene: 10%
        - 4. sonraki seneler: 5%
    - Toplam coin 70 milyar
    - Transferlerde 4 konfirmasyon gereklidir, bu sayede en çok 2 dakikada işlemler hedefe ulaşır
    - Madencilik işlerinde 50 konfirmasyon yeterlidir
    - 1% premine edilmiş bu coinin geliştirilmesi için geri dağıtılmaktadır.

    - Port: 12788 (connection) and 12789 (RPC)

Resmi Website
http://mintcoin.biz rüzgar enerjsiyle çalıştırılan hosting servisi kullanır.

Sosyal Ağlar
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mintcoin/474136182712138#

IRC Kanalı
http://webchat.zenet.org/?channels=#Mintcoin

Cüzdanlar
   Windows: http://www.mediafire.com/download/9vhv3yp0m19j7i3/MintCoin11.zip
        Mirror: https://mega.co.nz/#!4RhQBZra!FzQ3B2Bw6Lfsp_Gzsl0zWdNr3KuevkNtHoil7-SNxNA
   Linux *bounty verilecek*
   Mac   https://mega.co.nz/#!E5YS0a6R!6mk9WkJMptNZKDH99zyZmqpLo1BG8IMa9HWMqPkYFdI

MINT Kod kaynağı
https://github.com/mintcoinproject/mintcoin

Exchange Yapanlar
https://bitcointalk.org/index.php?topic=452218.msg4979796 (Değiş tokuş forumu)

Mint Kabul Eden Tüccarlar
http://www.2euroinks.com/index.php/en/
 
Pool-Havuzlar

http://mint.hashrapid.com/
http://mnt.coins4everyone.com/
http://mnt.allpoolz.com
http://mint.dogemoon.com/
https://becausepool.com/mnt
http://mint.zenet.org/
http://mint.hashstrike.com/
http://mint.bondni.com
http://mint.jtcpools.org
https://www.miningpool.co
http://mint.poolschina.com/
http://mint.easy-mining.net/

Block Explorer
Çok yakında

Bountyler
   Çevirilere websitesi için (for the website)
   MINT oyunlarına
   First merchants accepting MINT

Faucetler
http://earncryptocoins.com/mnt

Giveaway konuları
https://www.facebook.com/pages/Mintcoin/474136182712138 Like us and get 10000 MINT

Son kullanıcı kurulum ayarları Örnek:

Port: 12788 (connection) and 12789 (RPC)
Cüzdanı kurduktan rona %APPDATA% klasörü açıp
 mintcoin klasörü içinde mintcoin.conf isimli dosyayı oluşturun.

Quote
testnet=0
listen=1
addnode=198.241.46.170
addnode=162.243.4.85
addnode=211.28.143.54
addnode=46.4.95.176
addnode=192.241.215.76
addnode=111.126.201.199
addnode=14.107.225.71
addnode=162.243.222.26
addnode=144.76.64.123
addnode=89.71.42.172
addnode=212.247.109.253
maxconnections=100
server=1
daemon=1
rpcuser=yourser
rpcpassword=yourpw
rpcport=12789
rpcconnect=127.0.0.1

Daha sonra Cüzdanı yeniden kurun

Sıkça Sorulanlar

1. Cüzdanda yer alan Stake satırı ne demektir?
PoS blokları için kullanılır. PoS oluşturulduğunda, coinlerin bazıları "stake" kısmına dönüşür bu daha "olgunlaşmamış" olma durumuna benzer POS bloklardaki... 50 konfirmasyon sonrası olgunlaşacaktır. Daha sonra elde edilen coinler hesabınıza yatırılır.

2. Cüzdanda yer alan : Minting suspended due to locked wallet ne anlama geliyor?
Mining işlemini cüzdanın kriptolanması nedeniyle yapamıyorsunuz demektir. Önce cüzdanı unlock edip sonra denemelisiniz.

mintcoin-qt -server
mintcoind walletpassphrase <passphrase> <unlock_duration_in_seconds> true

3. PoS coinleri almak için cüzdanımı online veya açık tutmam gerekir mi?
PoS hesabınızdaki coinlerin 20 gün durmasından sonra oluşur. Yani sürekli olarak ciüzdanı açık tutmanız gerekmez. Cüzdanda yer alan coinlerin tarihleri kaybolmayacağı için elde ettiğiniz coinler tekrar açılışta yüklenir.

4 Hangi sıklıkta cüzdanı açmam gerekir PoS coinler için?
Yukarıdaki cevaba bakınız. Sorun yok.

Türkçe Kaynak: https://bitcointalk.org/index.php?topic=454096.0 
İngilizce yazı için orjinal kaynak: https://bitcointalk.org/index.php?topic=450381.0

0 yorum:

Yorum Gönderme