17 Ekim 2009 Cumartesi

Koc.com Davası ve WIPO

Merhaba arkadaşlar,
Bugün meraktan gezinirken koc.com 'un whois bilgisine göz atıyım dedim. Koç Holding'e geçtiğini görünce aklıma hemen WIPO'a bakmak geldi. Ne görüyüm dava açılmış ve koc.com 'un eski sahibi kaybetmiş.
koc.com ile ilgili olarak 2000 yılında da bir dava açılmış ancak Koç Grubu kaybetmiş. O davada juriler yabancı idi.
WIPO Domain Name Decision: D2000-1764
2009 yılındaki davada ise juri tahmin edebileceğiniz gibi Türk. Turkcell.org 'un davasına bakanla aynı kişi. Turkcell.org ile düşündüğüm bir sav, maalesef doğru çıktı. Başka bir dava da yine aynı juri tarafından verilen ilginç bir karar bana iletilince oha olmuştum ama bu koc.com ile birlikte Türk jüriler hakkında gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Davaların jurisi Gökhan Gökçe.
Tüm davalarda Gökhan Gökçe konusu dikkatimi çekmeye başladı. Uluslarası boyutu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra ICANN ve WIPO'a karşı bir harekete girişilmesi konusunda araştırma yapmaya karar verdim. Aslında daha önceden yapacaktım, bunu çeşitli defalar belirtmiştim ama Türkiye insanın enerjisini tüketmekte.
Bu yaz bir şekilde haberim olan iki dava neticesinde bu juri etrafında şüpheler artınca artık birşeyler yapılması gerektiği iyice ortaya çıktı.
Okuyucular arasında avukat olanlar varsa, ortak strateji belirlenmesi, ICANN ve WIPO aleyhine neler yapılabilir konusunda her türlü yardımlarınızı beklerim.
Domain sahibi arkadaşlarda, her türlü fikirlerini yazabilirler. Ben yabancı forumlarda pek dolaşmadığım için bilgi sahibi değilim, domain konuların çok yoğun tartışıldığı site adreslerini de iletirseniz sevinirim. Oradakilere de konuyu açmak istiyorum.
Şimdiden herkese kolay gelsin, iyi günler

Koc.com WIPO 2009 Davası : WIPO Domain Name Decision: D2009-0938
KanadaKulturMerkezi.com
WIPO Domain Name Decision: D2009-0708

Koç.com içinde bir dava açılmış ancak daha sonra vazgeçilmiş. (Dava no : D2009-0940) Domain Koç Holding'e geçmiş.

Burada konunun Koç Grubu olmadığını özellikle belirtmek isterim. işin garibi, WIPO'nın artık Türkiye kökenli davalarda atadığı bir jurinin tarafgir durumu çok net ortaya çıkmakta. Yani konuya bu açıdan bakmak lazım.

bu Juri'ye göre horoz.com ismi bile horoz lojistik'e verilmeli.
WIPO Domain Name Decision: D2009-0767
Bereket orda yabancılar varmış da isim sahinin elinden gitmemiş.
-------------------------------
tashnik
Orjinal Metin

0 yorum:

Yorum Gönder