11 Aralık 2007 Salı

Windows Live Messenger 9.0 BETA ( +TR yama+Plus! )



Windows Live Messenger 9.0

Daha 8.5 sürümü çıkmamışken Windows Live Messenger 9 ile ilgili bilgiler sızdı. Olası çıkış tarihini ve beklenen yenilikleri açıklıyoruz.

Biz Windows Live Messenger 8.5'in nihai sürümünü beklerken, Microsoft'un 9.0 sürümü üzerinde şimdiden çalıştığı bilgisi sızdı. Bu bilgiler bir üniversite konferansı sırasında bir Microsoft çalışanı tarafından söylenenlere dayanıyor. Tabii ne kadar doğru veya yanlış konusunda derinlemesine bilgimiz yok; fakat elde sadece "çıkacakmış" sözlerinden fazlası olduğu için aktarma gereği hissediyoruz.


Kişisel WLM


Yeni sürümde yeni bir yazılım programlama arayüzü (API) yer alacak ve bu API sayesinde WLM üzerine kurulu yazılımlar üretilebilecek. Bu da demek oluyo ki kişiselleştirilmiş Windows Live Messenger sürümleri görebiliriz; örneğin WLM üstüne kurulu bir SDN Messenger görürseniz şaşırmayın. Bu konudaki ayrıntılar şu an pek geniş değil.


9.0 ile birlikte Vista ile daha da uyumlu bir WLM karşımızda olacak
. Çoklu ses/video görüşmeleri yapabilme özelliğinin bu sürümde beklendiği söylense de, daha sonraki sürümlere kalma olasılığı var. Microsoft'un WLM'ı AIM, Google Talk, ICQ gibi diğer mesajlaşma yazılımları ile uyumlu hale getirme çabası içinde olduğu da biliniyor. Bu yönde daha önce Yahoo Messenger ile ortak bir çalışma yapılmıştı. Bu konuda da somut bir gelişme beklenebilir.

Ne Zamana?

WLM 9.0'ın çıkış tarihi 2008 sonu olarak planlanıyor, ancak 2009 başlarına sarkması da ihtimal dahilinde. Bu bilgilerin değişmeye meyilli olduğunu hatırlatalım.




Windows Live Messenger 9.0.1407.1107 BETA, BETA deneme sürecinin başlamasının hemen ardından şaşırtıcı olmayan bir şekilde Internet'e sızdırıldı ve biz de sizler için inceleyip Türkçe dil desteği sağladık.
Görsel açıdan Windows Live Messenger 8.5'ten farklı olmayan Windows Live Messenger 9.0 BETA'da gerçekten de yenilik sayılabilecek birkaç yeni ve ilgi çekici özellik bulunuyor:

- Kişileri engelleme ve Microsoft'a rapor etme (istenmeyen reklam gönderenleri vb.)

- Birden fazla yerden oturum açabilme (çoklu oturum açma değil, aynı hesabı kullanarak...)

- Messenger ses sisteminde yapılan değişiklikler (kişilere ses atayabilme vb...)

- Hareketli gif resimlerini görüntü resmi olarak kullanabilme

- Kişisel iletilere yazılan internet adreslerinin tıklanabilir olması

- Bazı gözle görülmeyen iyileştirmeler, geliştirmeler...




Windows Live Messenger 9.0 BETA
DOWNLOAD




Windows Live Messenger 9.0 Türkçe Yama
DONWLOAD




Windows Live Messenger 9.0 " Plus Live " çalistirma yamasi
DONWLOAD


0 yorum:

Yorum Gönder