30 Kasım 2015 Pazartesi

Kuru ve Çatlamış Ellere Evde Bakım Önerileri

kuru ve çatlamış ellere bakım

Kuru ve çatlayan el derisi, bakımsız bir görünümü de beraberinde getirir. Ellerimizde oluşan çatlaklar, bazen acı da verebilir. Özellikle kış aylarında soğuk hava ve rüzgar ellerimizin kurumasına neden olur ve ellerimizin üzerinde çatlaklar artar. Sizler de ellerinizdeki çatlamış deri görünümünden muzdaripseniz, aşağıda yer alan ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

  1. Cildi tazeleyin
Sert el derisini yumuşatmak ve ölü hücrelerden arındırmak için ellerinize düzenli olarak peeling yapmayı ihmal etmeyin. Peeling işlemi ellerinizin sertleşmesini ve kurumasını önler. Aynı zamanda deride çatlakların da önüne geçmiş olursunuz.
  1. Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı cildi nemlendirir ve ellerde oluşan çatlakların iyileşmesine yardımcı olur. Ellerinizdeki çatlaklara mükemmel bir çözüm olan bu bitkisel yağ, aynı zamanda tırnaklarda mantar enfeksiyonu ile de mücadele eder.
Ellerinize Hindistan cevizi yağı ile masaj yaptıktan sonra eldiven geçirin ve bir gece bekletin.
  1. Shea yağı
Shea yağı, kuru ve çatlamış cilt için başka bir basit çözümdür. Ellerinize ve ayaklarınıza Shea yağı ile masaj yaparak nemlendirebilir ve çatlakları azaltabilirsiniz.
  1. El maskesi
Ellerinizi ılık su ile ıslatın. Ardından bir çay kaşığı kabartma tozu, birkaç damla nane yağı, birkaç damla bir çorba tatlı badem yağını güzelce karıştırarak el maskenizi hazırlayın. Bu karışıma bir miktar da taze gül yaprakları ekleyebilirsiniz. Karışımı ellerinize sürün ve yaklaşık 10 dakika boyunca ellerinizde bekletin. Ardından ellerinizi yıkayıp, nemlendirici krem sürün. Elleriniz yumuşacık olacaktır.
  1. Epsom tuzu
Epsom tuzu, çatlamış deri için de çok güzel bir seçenektir. Ciltte dolaşımını teşvik eder ve aynı zamanda cildin iyileşmesine yardımcı olan magnezyum minerali içerir. Ilık su dolu bir kase içerisine yarım fincan kadar Epsom tuzu ilave edin. Yaklaşık olarak 10 dakika boyunca ellerinizi bu tuzlu su içerisinde bekletin.
  1. E Vitamini
Eğer cildinizdeki çatlaklar çok kötü bir hal alırsa, E Vitamini iyileşme sürecine yardımcı olacaktır. E Vitamini kapsülünü açarak çatlakların üzerine sürün. Bu sayede çatlaklar kısa sürede giderilebilir.
  1. Limon ve şeker
Taze limon dilimini şekere batırın ve çatlakların olduğu bölgeye dairesel hareketlerle sürün. Bu sayede kuru el derisi yumuşar ve çatlaklar azalır.

Kaynak: Kuru ve Çatlamış Ellere Evde Bakım Önerileri
Editörün Tavsiyesi: Güçlü Eller İçin 13 Egzersiz Hareketi

0 yorum:

Yorum Gönder