18 Eylül 2012 Salı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçı neden şifreli?

M.United ile Galatasaray arasında çarşamba günü oynanacak maçı D-Smart yayınlayacak. Peki neden?

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin resmi yayıncıları Doğuş Grubu ile D-Smart arasında geçen yıl imzalanan üç senelik anlaşmaya göre salı günü oynanan maçları Star TV ekrana getiriyor.

Dev arenada çarşamba günü yapılan maçları ise D-Smart yayınlıyor. Anlaşma kapsamında M.United ile Galatasaray arasında çarşamba günü oynanacak maçı D-Smart yayınlayacak. Sarı-kırmızılı takımın, 2 Ekim Salı günü İstanbul'da Braga ile yapacağı karşılaşma ise Star TV tarafından ekrana getirilecek.

Star TV'nin Doğan Grubu'ndan, Doğuş Grubu'na geçişi sırasında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları, UEFA'nın yayın kurallarına göre açık ve şifreli kanallar arasında paylaşılmıştı. Star TV salı maçlarını, D-Smart çarşamba karşılaşmalarını aldı. Doğuş Grubu, Star TV'nin, reytingi çok yüksek olan Muhteşem Yüzyıl dizisini çarşamba günü ekrana getirmesi nedeniyle bu tercihi yaptı.

Doğuş ve Doğan yayın grupları, UEFA Avrupa Ligi maçlarını da paylaştı. Doğuş'ta kalan maçlar açık kanalda, Doğan'ın aldığı karşılaşmalar D-Smart platformundan yayınlanıyor. Anlaşmaya göre ilk seçim hakkına sahip olan Doğuş Grubu, Fenerbahçe'nin, Türkiye'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcisi olması nedeniyle sarı-lacivertli takımın bütün maçlarını Star TV'den yayınlayacak. Trabzonspor ile Bursaspor'dan herhangi biri gruplara kalsaydı bu maçları D-Smart ekrana taşıyacaktı.

0 yorum:

Yorum Gönder