8 Haziran 2012 Cuma

Horlama Tedavisi

Horlama problemi yaşayanların bu sorunu yaşamasında mütenevvi sebepler bulunmakta ancak horlama en çokta damar sarkıklığından ve damarın ince yapılı olmasından kaynaklanmaktadır. Damağın ince yapılı ve sarkık olmasından kaynaklanan horlamalar için geliştirilen yepyeni bir tedavi yöntemi kullanılmakta olup bu yöntemden de %80′lik başarı elde edilmektedir.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve baş-boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İsmail Külahlı, uygulaması oldukça basit ama etkili bir tedavi yöntemi olan radyofrekans enerjisinin sorununu ortadan kaldırdığını açıkladı. Radyofrekans enerjisi bir çeşit cerrahi uygulamadır. Amacı hedef dokuda ısı oluşturarak hacim küçülmesi olan bu yöntem 2-3 seans uygulanmaktadır.

Lokal anestezi kullanılarak ayakta yapılan radyofrekans enerjisi tedavisi sadece bir kaç dakika alıyor, hastada aynı gün içinde evine dönmüş oluyor. Külahlı bu yöntemin bilhassa kilo problemi olanlarda daha etkili olduğunu söyledi. Horlama sorunu yaşayan hastalık &80′i bu yöntemle horlama problemlerini aşmıştırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder