29 Mart 2010 Pazartesi

GoDaddy'den Domain Almak

Bu sayfada GoDaddy'den nasıl domain alacağınızı anlatmaya çalışacağız. Önce Godaddy.com adresine girelim ve anasayfadaki araba çubuğuna almak istediğimiz domaini başına www; sonuna .com, net, org gibi uzantıları eklemeden yazalım ve GO butonuna tıklayalım. Eğer kaydetmek istediğimiz alan adı daha önce alınmışsa ".....is already taken" hata mesajı alırız. Eğer daha önce kaydedilmemiş bir alan adı aratmışsak "..... is available" mesajını alırız ve bu domaini kaydedebiliriz. Aşağıdaki resimde her iki durum da gösterilmiştir.
Godady domain
Şimdi yenialanadi.com domainini kaydedelim. Alan adını kaydedebileceğimizi gösteren sayfanın altındaki Proceed to Checkout butonuna tıklayalım.
Godaddy domain
Yeni açılan pencerede kaydetmek istediğimiz domainin .net ve .org ile bitenlerini de almak isteyip istemediğimizi soruyor. Ben almak istemediğim için aşağıdaki resimde de gösterilen No Thanks yazısı yanındaki linke tıkladım. Eğer alan adınızın beraberinde .org ve net ile biten domainleri de kaydetmek isterseniz "YES Add these to my order" butonuna tıklayın.
Açılan sayfadan GoDaddy üyeliğimize giriş yapmamız veya yeni bir GoDaddy hesabı açmamız gerekiyor. Sayfadaki formu doldurup Continue butonuna tıklayarak üyelik oluşturabilirsiniz. Formu doldurmak için aşağıdaki resimden yardım alabilirsiniz. (Resmi büyültmek için üzerine tıklayın)
Continue butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfada oluşturduğunuz hesap gösteriliyor ve bilgilerin doğruluğunu kontrol etmemiz isteniyor. Bu sayfada bir değişiklik yapmadan sayfa altındaki Continue butonuna tıklıyoruz.
Açılan sayfada domaini kaç yıllık kaydedeceğimizi giriyoruz. Aşağıdaki resimde işaretlenen bölümü "1 year" olarak değiştirirseniz 1 yıllık kayıt parası ödersiniz. Dilerseniz yıl sonunda yenileme yaparak süreyi uzatabilirsiniz. Kaç yıllık kayıt edeceğimizi belirledikten sonra sayfa altındaki No Thanks butonunu işaretleyelim ve Continue butonuna tıklayalım.
Açılan sayfadan ödeme şeklini seçmemiz ve sayfa altındaki iki kutucuğu işaretlememiz gerekiyor. Daha sonra Checkout Now butonuna tıklayarak ödeme sayfasına gidiyoruz.
Açılan sayfada 2. bölümde hesabımız için parola ve pin kodu giriyoruz. Pin kodu olarak 4 haneli bir rakam girebilirsiniz. Bu bölümleri doldurduktan sonra Continue with Checkout butonuna tıklıyoruz.
Son olarak açılan pencereden kredi kartımıza ait bilgileri giriyoruz ve Checkout Now butonuna tıklıyoruz.
Bu işlemden sonra alanadını kaydetmiş oluyoruz. Artık Godaddy anasayfasından Domain linki üzerine geldiğimizde açılan menüden My Domains linkine tıklayabilir, domainimizin özelliklerini değiştirebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder