3 Eylül 2009 Perşembe

Çin Malı O-Phone iPhone'a Karşı

Çin'in en büyük cep telefonu operatörlerinden "China Unicom"un Apple'ın iPhone'u ile anlaştığını duyurmasının ardından, bu şirketin en büyük rakibi "China Mobile", kendi üretimi olan "O-Phone"ları Pekin'de büyük bir organizasyonla tanıttı.

O-Phone iPhone
CCTV'nin (Çin Merkez Televizyonu) haberine göre, China Mobile'ın LG, Lenovo, Dopod ve Dell ile ortaklaşa ürettiği ve 10'dan fazla modeli olan O-Phone, China Mobile tarafından bağımsız olarak geliştirilen "Open Mobile System" adlı işletim sistemini kullanıyor.

Dünyanın en büyük servis sağlayıcısı olan "China Mobile", kendi 3G teknolojisine uygun telefonunu ve kendi işletim sistemini üreterek, iPhone ile henüz başlamamış olan, ülkedeki 3G çekişmesini ateşledi.

Şinhua ajansında yer alan haberde de O-Phone'nun Çin'in "smart phone" alanındaki boşluğunu da doldurduğu, geliştirilen yeni işletim sisteminin mobil internet bağlantısında ülkedeki en hızlı sistem olduğu kaydedildi.

Dünyada bir servis sağlayıcısının ilk kez işletim sistemi ürettiği belirtilen haberde, bu sayede firmanın Asya'da kazanç hızını artıracağı kaydedildi.

Çin genelinde 2 bin 161 kişinin katılımıyla yapılan araştırmalara göre, katılımcıların yüzde 51'i, O-Phone'un muadillerine göre "en güçlü" internet sağlayıcısına sahip olduğunu düşünüyor.

Kaynak : CnetTurkiye

0 yorum:

Yorum Gönder