1 Ağustos 2008 Cuma

Dailymotion Kapandı!

Dünyanın en popüler video paylaşım sitelerine Türkiye'den erişim yasağı gelmeye devam ediyor. YouTube'dan sonra sıra Dailymotion'a geldi.
YouTube'a üst üste gelen erişim engelleme yasağından sonra arabirimini Türkçe yaparak ülkemizdeki internet kullanıcılarına hizmet veren dünyanın en büyük video paylaşım sitelerinden biri olan Dailymotion'a da mahkeme kararıyla yasak geldi. Yasağın gerekçesi, diğer erişim engelleme uygulamalarında olduğu gibi bilinmiyor. Bununla birlikte YouTube'un aksine, mahkemenin yasak getirmesine neden olan videoların, hızlı bir şekilde kaldırılması bekleniyor. Sonrasında ise söz, yine mahkemenin vereceği karara kalıyor.

Nedeni Terör Örgütü mü?

Sitenin neden yasaklandığı konusunda açık bilgiler olmamasına rağmen, diğer video paylaşım sitelerinin kapanma nedenlerini anımsayarak yaptığımız araştırmada, Dailymotion.com'da çok sayıda terör örgütü propagandası yapan video ile karşılaştık.

Yasak Nasıl Delinir?

Erişim engeli bulunan Dailymotion'a bir şekilde ulaşmak isteyenler, basit bir DNS değişikliği ile siteye yeniden özgürce girebiliyor. DNS değişikliğinin nasıl yapıldığını öğrenmek için buraya tıklayın.

Yazan: Hakkı Alkan
Kaynak: shiftdelete.net

0 yorum:

Yorum Gönder